833 millió forintba kerül Mészáros ügyvédjének tornaakadémiája – és ez még csak a tervezés ára

HírKlikk 2020. május 9. 10:35 2020. máj. 9. 10:35

A Postás Sport Egyesület 2017-ben kapott új elnököt, Mészáros Lőrinc ügyvédje személyében. A kormányrendeletben támogatott tornaakadémia tervezési költségei egy év alatt a duplájukra nőttek.

A Nemzeti Sportközpontok még idén januárban írt ki közbeszerzési eljárást a Budapesti Nemzeti Tornasport Akadémia tervezési feladataira, lényegében a Postás Sport Egyesület számára – írja a 168 Óra.

A Postás Sport Egyesület 2017-ben kapott új elnököt, Vörös József személyében, aki Mészáros Lőrinc ügyvédje. Az elnökváltás nem titkolt célja az volt, hogy az egyesület kimásszon a gödörből, de a lap – az Mfor bennfentes forrására hivatkozva – azt írja, hogy azóta is csak egyre halmozódtak a pénzügyi problémák a klubnál.

2019 márciusában a kormány egy rendeletben támogatta a tornasport akadémia felépítését. Az előkészítési, tervezési fázisra 418,4 millió forintot biztosítottak, de a közbeszerzési eljárás összefoglaló dokumentuma szerint, a tervezés végösszege ennek majdnem pontosan a duplája, nettó 833 millió forint lehet.

A lap részleteket is közöl az elvárásokból: A kiválasztottnak öt métert is meghaladó fesztávú acélszerkezetekkel kell megterveznie az épületet, olyan függönyfalakkal, amelyek 45 méternél hosszabb egybefüggő üvegfelületekkel rendelkeznek – a „belső átláthatóság" jegyében.