A 2022-es választásokra készül pártjával Gődény György?

HírKlikk 2021. január 15. 15:10 2021. jan. 15. 15:10

Novemberben bejegyezték a Normális Élet Pártját egy nyíregyházi címre, ahol két ingatlan található. Közülük az egyik Gődény György édesanyjának nevén van – derítette ki a Blikk.

 Itt van a székhelye a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is, amelyről semmilyen információ nem található az interneten – ahogy az új pártról sem. Annyit lehet tudni, hogy a pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította: az ő nevéhez fűződik a legutóbbi parlamenti választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű formáció. Ennek ügyvezetői posztját vette át később Gődény, így egyértelmű, hogy Harkai ehhez a körhöz tartozik.

A Közös Nevező 2018-ban – sok kis párthoz hasonlóan – megkapta az országos lista után járó 153 millió forintos támogatást, ám messze egy százalék alatt teljesítettek, így ezt az összeget vissza kellett volna fizetniük. – Mivel ezzel adósak maradtak, költségvetési csalás gyanúja miatt jelenleg is folyik a nyomozás. A 2018-as választások után elfogadott egyik lényeges szigorítás a kamupártok ügyében az, hogy nem jogosultak újabb kampánytámogatásra azok a formációk, amelyek vezetői korábban olyan pártot vezettek, amely nem tudott elszámolni az állami pénzekkel – mondta el a Blikknek Mikola Bálint, a Transparency International munkatársa.

Ez lehet tehát a magyarázat, hogy nem saját nevén alapított pártot a vírus-szeptikus gyógyszerész. Ceglédi Zoltán politikai elemző szerint ha jó kampányt hoz össze, Gődény elcsábíthat jó pár szavazót, ellenzékit és fideszest egyaránt – írja a portál.