A cigányok lakta körzetekben óriási volt a Fidesz támogatottsága

HírKlikk 2018. július 16. 07:30 2018. júl. 16. 07:30

A Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi miskolci időközi önkormányzati választást.  Nagy Ákos, 1145-698 arányban győzte le az ellenzéki össztámogatással indult, korábban Rokker Zsolttiként ismertté vált Erdei Sándor humoristát.

A hvg.hu helyszíni riportban számolt be a borsodi megyeszékhely időközi választásáról.

A tudósítás megjegyzi: szembetűnő, hogy a két jelölt között a tíz szavazókör közül abban a – zömében leszakadtabb, elmaradottabb utcákat magában foglaló – háromban volt kiugró a különbség, ahonnan a választás napján az ellenzéki jelöltet támogató pártokhoz több bejelentés is érkezett arról, hogy a fideszes aktivisták ötezer forintot ajánlottak állítólag roma szavazóknak a választási részvételért.

Ezekben a szavazókörökben 34-146, 36-126 volt az arány Erdei Sándor és a fideszes jelölt között, míg a többiben sokkal kiegyenlítettebb volt a verseny, 61-71, 146-140-es eredményekkel.

A szavazatvásárlásról érkezett információkat alátámasztja, hogy a portál tudósítója a Fidesz zártkörű eredményvárójára nagy számban látott érkezni az eseményről megjelenésükben kilógó embereket, és éppen

fültanúja volt, amint az egyik csoport „transzportról” és „fizetségről” egyeztetett a Fidesz egyik szervezőjével.