A civilek szerint Maruzsa Zoltán már bebizonyította alkalmatlanságát

HírKlikk 2022. december 15. 17:00 2022. dec. 15. 17:00

Nyílt levelet írt a Civil Közoktatási Platform Pintér Sándor belügyminiszternek. Felszólítják, ne csak Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár legyen jelen a pénteki szakmai egyeztetésen. Egyelőre ugyanis nem egyértelmű, jelen lesz-e a tárcavezető a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett konzultáción.

Szerdán Rétvári Bence azt mondta, miniszteri szinten képviselteti magát a BM, a CKP szerint azonban az egyeztetésről szóló meghívókban és kommunikációban csak Maruzsa neve szerepel – írja a hvg.hu.

A civilek szerint ez Pintér első olyan lépése, amellyel érdeklődést árult el a rá bízott terület iránt és bár „semmi köze sincs egy professzionális oktatásirányítói gondolkodáshoz”, első lépésnek megteszi. Éppen ezért szeretnék, hogy a miniszter személyesen is részt vegyen a találkozón.

Levelében arra hívja fel a figyelmet a CKP, hogy Maruzsa Zoltán több alkalommal bebizonyította, hogy sem a tanárok, sem a diákok érdekeit nem tudja képviselni, hiába dolgozik évek óta közoktatásért felelős államtitkárként, felel a szakszervezetekkel való sztrájktárgyalásokért. Úgy gondolják, egyrészt nem tudnának már neki újat mondani, másrészt abban az „oktatási vészhelyzetben” kéne előrelépést várni tőle, amelynek maga is részben okozója és előállítója.

Nyílt levelükben azt is kérik, hogy a minisztérium tegye publikussá a találkozó célját, műfaját és azt is, milyen szempontok alapján hívták meg a résztvevőket, valamint hangfelvételt készítenének az egyeztetésről és közös megegyezés alapján tájékoztatnák az elhangzottakról az országos sajtót.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom