A CNN bemutatta Orbán Viktor Janus arcát

HírKlikk 2018. június 24. 17:33 2018. jún. 24. 17:33

Illegális a menekülteknek segíteni a Stop Soros törvény értelmében – hívja fel Orbán Magyarországára a figyelmet a CNN Magyarországgal foglalkozó cikke és videóhíre.

A Helsinki Bizottság értékelése szerint az emberjogi szervezetek alaptevékenységét akadályozó törvényt fogadott el a fideszes többség úgy, hogy nem várta meg a Velencei Bizottság és az Európa Tanács pénteken esedékes, erre vonatkozó jelentését illetve tanácsait - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Az Amnesty International európai igazgatója szégyenletesnek tartja, hogy épp a menekültek világnapján fogadta el a kormány a törvényt, amely ellen minden eszközt bevetve a jövőben is tiltakozni fog a nemzetközi jogvédő szervezet.

CNN cikke foglalkozik a most Berlinbe költöző Open Society Foundations/Nyitott Társadalom Alapítványokkal is, amelyek a magyarországi politikai elnyomásra és a működését akadályozó törvényekre való hivatkozással indokolták távozásukat, kiemelve, hogy a szülőhazájából űzte el a kormány Soros Györgyöt.

A cikkbe ágyazott videó anyag plusz információkat ad az olvasónak azzal, hogy Orbán Viktor Janus arcát mutatja be, azt az embert, aki az oroszok legádázabb ellenségéből az elmúlt három évtized alatt Putyin egyik leghűségesebb szövetségese lett. Informatív animációval érzékelteti, miként távolodik el Magyarország az nyugati civilizációtól és az Európai Uniótól és vált ismét orosz befolyási övezetté.

Újságíró és egyetemi professzor ismerteti a központosított médiarendszert, az oligarchatársadalom kiépítését és azt, hogy az autokrata vezetési modell miként halad a keleti társadalmak diktatórikus rendszere felé.

Forrás: Klubrádió