A CÖF nekiment a SZFE tiltakozó diákjainak

HírKlikk 2020. szeptember 11. 20:10 2020. szept. 11. 20:10

A CÖF szerint, számos támogatójuk arra kérte a szervezetet, hogy tegyenek valamit az egyetem ügyében.

A Magyar Hang arról számol be, hogy nekiment a kormánybarát Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tiltakozó diákjainak. A Békemenetet is szervező, korábban állami cégek támogatásával kitömött szervezet kifejezetten a diákokat támadta friss bejegyzésében, amit e-mailben körbe is küldtek a híveknek.

A CÖF azt állítja, hogy támogatóik kérték, hogy tegyenek valamit az egyetem ügyében és ők lépnek is. A szervezet birtokvédelmi eljárás és kártérítési perek elindítását, továbbá egyesek büntetőjogi felelősségre vonását is követeli.

„Aggodalommal figyeljük azt a folyamatot, hogy a pártállam zsebszínészei által felheccelt diákok – letérve a jogszerűség útjáról – megbénítják az egyetem működését, ellehetetlenítik a normális oktatást. A tüntetőkkel egyet nem értő diákokat megfélemlítik. Az első évesek bevonása pedig félrevezetésen alapul, hiszen még nem ismerhették meg az SZFE nevelési, oktatási rendszerét. A most mélyen hallgató álcivil jogvédők, akik reggeltől estig az adóforintjainkat féltik, pontosan tudják, hogy a randalírozó tanárok és diákjaik mekkora kárt okoztak és okoznak” – fogalmazott az önmagát civilnek tartó szervezet, ami létrejötte óta a kormány kritikusait támadja - érkezzenek a bírálatok akárhonnan.

A CÖF-CÖKA a közleményében egyúttal felszólította a hatóságokat az „arányos és szükséges intézkedések megtételére.” A támadó hangvételű szöveg szerint, az SZFE-sek „hiába gondolják az ellenkezőjét, ők most a történelem sötét oldalán állnak, a kommunista szellemiség továbbélését szolgálják.”

Forrás: Magyar Hang