A csengeri nő elutasította a bíróság ajánlatát

HírKlikk 2021. február 3. 11:35 2021. feb. 3. 11:35

A csengeri nő néven elhíresült M. Mária egy nem túl csábító ajánlatot kapott a Mátészalkai Járásbíróságtól: tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást, ha elismeri a bűnösségét a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalási ügyében és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

„Bolond lett volna Marika elfogadni a tíz évet, hiszen rablógyilkosok nem ülnek ennyit” – fakadt ki a Blikknek a csengeri örökösnő egyik, a neve elhallgatását kérő családtagja, aki szerint az sem kizárt, hogy a végén felmentik Marikát a vád alól.

A Btk. szerint egyébként kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel lehet sújtani a hasonló elkövetőket – a súlyosító körülmények függvényében.

Mint mondta, az örökösnő jelenleg borzasztó egészségi állapotban van, állítólag a tüdejével lehet baja. „Fél év alatt húsz kilót fogyott, nagyon tartunk tőle, hogy már nem sokáig bírja a bezártságot. Félünk, hogy nem jön ki élve a börtönből" – panaszolta a rokon, aki szerint az asszony lelkileg is összetört.

A csengeri nőt akkor ismerte meg az ország, amikor többek közt Kósa Lajost is egy 1300 milliárd forintos hagyatékkal hitegette. A nő később Svájcba szökött Magyarországról.

Forrás: Blikk