A dögpiac felszámolhatatlan

Puzsér Róbert 2020. április 9. 18:30 2020. ápr. 9. 18:30

Nem ez az első járvány, amely valamelyik kínai dögpiacról terjedt el, ahol húsevő vadállatok gúlában rothadnak egymás hegyén-hátán, mint Pandóra legújabb szelencéjében, ahonnan aztán újabb és újabb fertőzések szabadulnak az emberiségre.

A Kínai Kommunista Párt nem pusztán fegyvert fog a világra – ehhez a nyugati társadalmak már hozzászoktak, nem Kína az egyetlen, amely így tesz. Csakhogy ez egy olyan fegyver, amely tíz-tizenöt évenként magától elsül, és csak találgatni lehet, hogy legközelebb hány emberéletbe kerül a kínai proletariátus denevér- és kígyófogyasztása.

Úgy képzelem, hogy ha Európa vagy Amerika fertőzte volna meg a távol-keletet, a Kínai Kommunista Párt a Tibet vagy Tajvan ellen mutatott keménységgel lépne fel. Ha kínai tömegek a nyugati nyest-, róka- és borzfogyasztásba halnának bele, ők egyetlen elképzelhető politikai vagy gazdasági eszköztől sem riadnának vissza.

Európa és Amerika ezzel szemben szótlanul tűri, hogy Kína továbbra sem számolja fel a dögpiacokat. A Kínai Kommunista Párt oly rég diktál már az emberiségnek, hogy egy világjárvány elterjesztésének sincs Kínára nézve semmi következménye. Az olcsó munkaerő nem igazítja betegséget terjesztő életmódját a kényes fogyasztók étkezési normáihoz.