„A dolgozók szemébe hazudnak a fideszes politikusok"

HírKlikk 2021. május 13. 14:24 2021. máj. 13. 14:24

Az MSZP szerint a kormány ismét csak hitegette a legalacsonyabb bérért dolgozókat, ugyanis úgy tűnik, idén még a belebegtetett egy százalékkal sem akarja növelni a minimálbért. A dolgozóknak azonban már most égető szükségük van az emelésre, nem egy százalékosra, hanem annál többre. Áprilisban 5,1 százalékkal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál, így a februári 3,6 százalékos minimálbér-emelés már semmit sem ér.

„A dolgozók szemébe hazudnak a fideszes politikusok, amikor azt mondják, hogy nem lehetséges az emelés, hiszen bármikor megtehetnék és a pénz is megvan rá, csak nekik fontosabbak a stadionok, mint az emberek megélhetése" – olvasható a szocialisták közleményében. 

Ha a Fidesz támogatná az MSZP javaslatát – véli az ellenzéki párt –, akkor a minimálbér adómentességével 15 százalékkal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bérük, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna. Ez csak döntés kérdése – fűzik hozzá.

Szerintük az MSZP-ben megvan a politikai akarat ahhoz, hogy felzárkóztassák a magyar minimálbért, ami jelenleg az Európai Unión belül a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb.  

„Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP, ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást' című előválasztási programjában ígéri, 2022 után adómentessé teszi a minimálbért" – zárul a közlemény.