A Facebook rövidesen új cégnév alatt működik majd

HírKlikk 2021. október 20. 10:42 2021. okt. 20. 10:42

Sajtóértesülések szerint a Facebook megszűnne mint anyavállalat, és a közösségi oldal a továbbiakban egy új márkanév alatt futna az Instagrammal, a WhatsApp-pal és az Ocolussal együtt.

A Verge úgy tudja, hogy a Facebook már a jövő héten bejelentheti az új cégnevet – vette észre a 444. Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa az új anyavállalatot várhatóan október 28-án, a cég éves konferenciáján jelenti majd be hivatalosan.

A Verge szerint a névváltással a Facebook arra törekszik, hogy ne csak a közösségi oldalról és az elmúlt időszak botrányairól legyenek ismertek. Az új márkanév a Facebookot csak egy egyszerű alkalmazásként, vagyis úgy pozícionálná, ahogy teszi azt most a Facebook mint anyavállalat az Instagrammal.

A napokban derült ki, hogy a Facebook tízezer új alkalmazottat venne fel, hogy kifejlesszék a metaverzum névre keresztelt projektjüket, vagyis egy virtuális világot, amin belül az emberek gyakorlatilag egy külön, online életet élhetnének, játékokkal, munkával, VR-eszközök segítségével.

Forrás: 444.hu