A falusiak jobb emberek, mint a városiak

Föld S. Péter 2021. március 8. 16:55 2021. márc. 8. 16:55

Megint okosabbak lettünk egy bölcsességgel: Nagy István agrárminiszter osztotta meg velünk azt a magvas gondolatot, hogy a falu nevelő ereje nagyobb, mint a városé. Mindezt annak kapcsán közölte a tárcavezető, hogy néhány hónappal ezelőtt egyik beosztottját, a szintén Nagy vezetéknevű (keresztneve: János) helyettes államtitkárt bilincsben vitték el a nyomozók, mert vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolták. Nagy István azt is elmondta, hogy a legnagyobb döbbenettel értesült a történetről, majd még hozzátette: reméli, hogy „János tisztázza magát a bíróságon”.

Az agrárminiszter egyébként azért volt nagyon megdöbbenve, mert közlése szerintaz Agrárminisztériumban nem jellemző az ilyesmi, a többség vidéki közösségekből, szigorúbb erkölcsi kontroll alól jön, és mégiscsak haza kell menni.” A miniszter mindehhez még hozzátette, hogy „egy falunak a nevelési ereje mindig nagyobb, mint a városé, ahol nem ismered a szomszédot, ott nincs ilyen gát.”

Megint ott vagyunk, ahol már egy jó ideje. Hogy van az erkölcsös, tisztességes és romlatlan vidék, szemben a városokkal, különös tekintettel a bűnös fővárosra, Budapestre. Utóbbi helyen még az a szégyen is megesett, hogy olyan embert választottak főpolgármesterré, aki - Orbán Viktor míves megfogalmazásával élve – még egy IKEA bútor összeszereléséhez is a szomszédot hívja segítségül, a disznóölésnek pedig csak a végére ér oda, ami nem is baj, mert csak láb alatt lenne. Nyámnyila alakok élnek a nagyvárosokban, és főleg Budapesten, csupa anyámasszony katonája. Szemüvegesek, filozófusok, mindenféle gyanús libernyákok. Nagy János, a vesztegetéssel vádolt, azóta menesztett helyettes államtitkár viszont faluról jött, neki biztosan nem gond összerakni az IKEA bútort és még böllért sem kell hívnia, ha disznót kell ölni.

Ilyen egyszerű a világ, és nemcsak az agrárminiszter szerint. A kormányhoz közeli sajtótóból azt is tudjuk, hogy a jobboldaliak magasabbak és intelligensebbek a baloldaliaknál, és egy ideje az sem titok, hogy a konzervatívok jobban szeretik az embereket, mint a liberálisok.

Nagy István agrárminiszternek most már csak abban az ügyben kellene intézkednie, hogy ezek a derék, a városiaknál tisztességesebb és erkölcsösebb falusiak ne adják méregdrágán a zöldséget és a gyümölcsöt. Mert az maximálisan helyénvaló, hogy amikor csak lehet, magyar terméket vásároljunk, de vannak olyan helyzetek, amikor a pénztárcánk tiltakozik ellene. Ezzel is kellene valamit kezdenie Nagy István agrárminiszternek, aki ugyan a legnagyobb döbbenettel értesült a minisztériumában történtekről, de reméli, hogy egykori beosztottja tisztázni tudja magát.

Mi is ebben reménykedünk. Hogy amennyiben Nagy János ártatlan, tisztázza magát, ha pedig bűnös, nem mossák tisztára.