A felcsúti kisvasút a hazaszeretet elmélyítését és az ország megmaradását szolgálja

HírKlikk 2018. szeptember 19. 11:19 2018. szept. 19. 11:19

Annak ellenére, hogy a felcsúti kisvasút a működése óta 12 millió forint veszteséget termelt, a vonal meghosszabbítása továbbra is napirenden van. Ráadásul nem is akármilyen indokkal, ahogy az egy képviselői kérdésre adott válaszból kiderült.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio írásbeli kérdést intézett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azzal kapcsolatban, hogy uniós forrást is terveznek-e felhasználni a kisvasút meghosszabbításánál. 

 

"A támogatott beruházások egyaránt szolgálják a hazaszeretet elmélyítését és az ország megmaradását, valamint az egyes térségek vonzóbbá tételét a hazai és külföldi turisták szemében. A kormány, ahogy eddig, a jövőben is kiáll e számunkra meghatározó értékek és célok mellett" 

válaszolta a miniszter helyett Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, aki hozzátette még: a felcsúti kisvasút nem állami, hanem alapítványi beruházás keretében valósult meg.

A fejlesztés célja pedig 

"a térségben meglévő és tervezett turisztikai és sportcentrumok összekötése volt olyan vasúti járműpark üzemeltetésével, amely az országban működő más kisvasutak mintájára kapcsolja össze az érintett körzeteket".