„A Fidesz a félelemtől vezérelve működik"

HírKlikk 2019. december 24. 11:11 2019. dec. 24. 11:11

Kövér László hozta a formáját. Egy interjúban beszélt ellenzékiek zoológiai besorolásáról, nyilasokról, kommunistákról. főpolgármestert pisilő kiskutyához hasonlította. Soros Györgyről sem feledkezett meg. Egyes politikusokat pedig a demokrácia salakjának titulált – köztük Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. Őt kértük reagálásra a Reggeli gyorsban.

Nem Kövér László határozza meg a karácsonyi hangulatunkat – mondta a Klubrádiónak nyilatkozó képviselő. Az ellenzék méltósággal viselkedik, nem gyűlölettel. A házelnököt legfeljebb megvetik és egy kicsit lenézik, amikor ilyeneket beszél. A kormány, a Fidesz a félelemtől, üldözési mániától vezérelve működik. Azt harsogják, hogy kisebbségben vannak, elnyomják őket.

Kövérnek a főpolgármesterrel kapcsolatos kijelentésére azt mondta Tordai, hogy Budapest elvesztése láthatóan különösen fáj a Fidesznek. Elszoktak attól, hogy egy város szabad, szolidáris legyen és ne Orbán elvárásainak igyekezzen megfelelni.

A házelnök arról is beszélt, hogy az úgynevezett szájkosártörvény elfogadása óta „az ellenzék kicsit tartózkodóbb lett a balhézásban”. A Párbeszéd politikusa erre úgy válaszolt, hogy már nem szorulnak rá a „balhézásra”. Az egy eszköztelen ellenzék egyik lehetősége volt. Ma már a Fidesz nem egy monolit hatalmi képződmény, sok település irányítását átvette az ellenzék. Már vannak eszközeik, amelyeket használhatnak.

Forrás: Klubrádió