„A Fidesz ajándéka a vakációra: 356 forintos euró és 451 forintos benzinár"

HírKlikk 2021. július 14. 13:04 2021. júl. 14. 13:04

Kilenc éves rekordszinten a benzinár, ráadásul ezt a bravúrt úgy sikerült összehoznia a Fidesznek, hogy jelenleg a világpiaci olajárak olcsóbbak mint 2012-ben. A drágulás fő oka a forint kirívóan gyenge árfolyama, amire Orbán Viktor 2008-as énjétől tudhatjuk, hogy a miniszterelnök-csere a megoldás – hívja fel a figyelmet „A Fidesz ajándéka a vakációra: 356 forintos euró és 451 forintos benzinár" című közleményében az MSZP.

A szocialisták közleménye szerint a Fidesz ellenzékben még azt hangoztatta, hogy a gyenge forintért és a drága benzinért a kormány a felelős. Akkor most, 11 évi fideszes kormányzás után, mégis ki a felelős a rekord magas inflációért, a méregdrága üzemanyagokért és a mélyrepülésben lévő forint árfolyamáért? – teszik fel a kérdést.

Az MSZP szerint már eddig is folyamatosan drágultak a megélhetés költségei az üzemanyagok árának emelkedése pedig tovább fokozza a bajt, mert az az élet minden területére begyűrűzik, magával vonzza szinte minden más szolgáltatás és áru drágulását.

Az Orbán-Varga-Matolcsy gazdasági triász azonban továbbra is direkt gyengíti a forintot, nyerészkednek az árfolyamon azért, hogy a kiváltságos kevesek dőzsölhessenek, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítja a kormányt és jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!