A Fidesz akadályozza a SZÉP-kártya szabályainak egyszerűsítését

HírKlikk 2021. március 2. 16:30 2021. márc. 2. 16:30

Leszavazta az Országgyűlés gazdasági bizottságának kormánypárti többsége azt a szocialista javaslatot, amely alapján élelmiszer-vásárlásra is fel lehetett volna használni a SZÉP-kártya alszámláin lévő összeget.

Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, a koronavírus-járvány miatt már tavaly is nehéz volt elkölteni a SZÉP-kártyán található pénzeket, ezért kezdeményezték a felhasználás szabályainak könnyítését.

Hozzátette: azt javasolták, hogy a kártya három „zsebe", a szálláshely, a vendéglátás és a szabadidő alszámla között legyen átjárás, a felhasználó – aki megkapta a pénzt – dönthesse el, mire fordítja az összeget, és akár élelmiszer-vásárlásra is költhesse.

Szerinte a javaslatuk a gazdaságnak is jót tett volna, hiszen ƒ„pénzt pumpált volna" bele.

Hozzátette: kezdeményezték azt is, hogy a kártyán két évnél régebben lévő, fel nem használt összegek után ne kelljen három százalékos szolgáltatási díjat fizetni.

Szakács László elmondta, a bizottság kormánypárti elnöke azzal utasította el a javaslatot, hogy az teljesen szembemegy a kormány politikájával.

Megismételte további javaslataikat is: növeljék az álláskeresési járadék időtartamát és összegét, a koronavírussal megfertőződötteknek pedig járjon száz százalékos táppénz.

Forrás: MTI/Hírklikk