A Fidesz akkor is győz, amikor veszít

Föld S. Péter 2019. október 23. 15:34 2019. okt. 23. 15:34

Azt mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth rádióban, hogy a Fidesz a 2010-es választások óta nem szerepelt olyan jól, mint most, október 13-án, az önkormányzati választáson. És hogy az eredmény valamint a jobboldali szavazótábor hangulata, közérzete között nagy szakadék van. Fordítsuk le türkről magyarra: a jobboldali szavazótábor vereségként éli meg a győzelmet..

A jobboldali szavazótábornak nincs igaza. Vegyenek példát Szánthó Miklósról, aki tanult ember, s mint ilyen, a jobboldali szavazótábornál jobban tudja, hogy mi van. Ha azt mondja, hogy győztünk, akkor tessék örülni, felállva tapsolni, mert győzelem van, minden korábbinál fényesebb diadal. Ha még így sem megy, akkor jussanak eszünkbe Orbán Viktor szavai. Mindig jussanak eszünkbe Orbán Viktor szavai, de most különösen fontos, mert erősen kell koncentrálnunk. A miniszterelnök ugyanis vagy két évvel ezelőtt, az Ericsson budapesti irodaházának átadásán, azt mondta, hogy a valóságot magunk felé kell hajlítanunk.

Ezt is lefordítjuk magyarra: hogyha nem tetszik, amit látunk, hallunk, tapasztalunk, akkor gondoljunk erősen arra, amit a kormányhoz közeli sajtó ír. Hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó és mindennel meg vagyunk elégedve. Ezt jelentik Orbán Viktor szavai és lényegében ezt a szöveget mondta most fel leckeként az Alapjogokért Központ igazgatója,.

Nekem meg volt egy barátom, aki, ha valaki panaszkodott neki, hogy fáj a feje, azzal vigasztalta az illetőt: azt te csak úgy érzed.

Matolcsy György mindezt már tudományosan is megfogalmazta. Évekkel ezelőtt, amikor a magyar gazdaság még lejtmenetben volt, azt mondta, hogy a csökkenés tulajdonképpen negatív növekedés.

Ha jól értelmezzük Szánthó Miklós szavait, akkor azt javasolja a jobboldali szavazótábornak, gondolják azt, hogy nem Karácsony Gergely, hanem még mindig Tarlós István a főpolgármester Budapesten. És az I., valamint a II. kerületben a Fidesz jelöltje győzött. Meg a IX. kerületben is,

És akkor, ezt már mi tesszük hozzá, fölösleges robbantgatni a síneket, vagyis kiüríteni az önkormányzati íróasztalokat, megsemmisíteni a fiókokban tartott iratokat. Rombolás helyett tessék építkezni, ha már úgyis országépítőnek hazudják magukat az urak.