A Fidesz azzal vádolja az ellenzéket, hogy választást akar nyerni

Föld S. Péter 2021. január 6. 12:06 2021. jan. 6. 12:06

Megszoktuk már, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, amikor csak teheti, megcsillogtatja páratlan intellektusát. Legújabban erre kedden volt módja, amikor azt a korszakos felismerését osztotta meg a magyarországi nyilvánossággal, hogy az ellenzék választást akar nyerni, ami szerinte a járvány kellős közepén elfogadhatatlan.

„Gyurcsányék… a járvány elleni küzdelem kellős közepén is csak és kizárólag a hatalomra tudnak gondolni.”  Így reagált Hollik az ellenzéki pártok keddi, közös sajtótájékoztatójára, ahol a majdani (és remélt) kormányzásuk alapelveit ismertették. Gyurcsányékról beszélt Hollik úr és nem véletlenül: a Fidesznek jó ideje a DK elnöke a hívószava, reményeik szerint vele tudják ijesztgetni a még megvezethető szavazókat. Azokat a bizonytalanokat, akiknek ugyan elegük van a Fidesz tíz éves ámokfutásából, a leharcolt, leszakadt, egyre reménytelenebb, szétlopott Magyarországból, de akik – a Fidesz szerint – még meggyőzhetők arról, hogy Gyurcsánnyal még ennél is rosszabb lenne. Ezen az alapon, és főleg a politikai korrektség jegyében, Hollik mondhatta volna azt is, hogy Jakabék, Kunhalmiék, Fekete-Győrék, Szabóék, Schmuckék, de nem mondta, mert a fenti nevek egyike sem annyira megosztó, mint a volt miniszterelnöké.

Ha úgy tetszik, Hollik és pártja is kizárólag a hatalomra gondol, különben nem Gyurcsányékról beszélne, hanem ellenzékről, és nem ördögtől valónak, hanem természetesnek tartaná, hogy egy demokráciában politikai küzdelem folyik a kormányzásért. Nem a hatalomért, hanem – leírjuk még egyszer, hogy Hollik is értse – a kormányzásért.

Amúgy a sokszor emlegetett nyolc ellenzéki éve alatt a Fidesz valóban kizárólag arra gondolt, hogy meg kellene szerezni a hatalmat. Volt nyolc évük arra, hogy kitalálják, mi legyen az oktatással, az egészségüggyel, a gazdasággal, a kultúrával, hogyan lehetne a világban még több együttműködő barátot szerezni Magyarországnak. Ám ők ehelyett csak azon agyaltak, hogy miként lehetne a hatalmat megszerezni, és amennyi ideig lehet, megtartani. Magyarország problémáira nem voltak valódi válaszaik, így aztán a régió éllovasaiból sereghajtókká lettünk, az egészségügy nyomorúságos helyzetéről pedig már közhely bármit is leírni.

Hogy Hollik honnan tudja, hogy az ellenzéki pártok csak és kizárólag a hatalomra gondolnak, azt tőle kellene megkérdezni. Lehet, gondolnak másra is időnként. Például arra, hogy a kormány a járvány kellős közepén sem az egészségügy megerősítésén munkálkodott, hanem a csókosoknak osztogatott milliárdokat. És ahelyett, hogy a bajba jutott vállalkozásoknak valódi segítséget nyújtott volna, a Brüsszellel vívott csatározásokra fecsérelte idejét és energiáit.

Az pedig, hogy az ellenzéki pártok nyerni szeretnének a választáson, tényleg vérlázító. Még soha senki nem hallott ilyenről, mint tudjuk, a Fidesz sem vetemedne hasonlóra. Hollik nyilván akkor volna elégedett az ellenzéki pártok működésével, ha azok egy közös nyilatkozatban megígérnék, hogy soha, semmilyen körülmények között nem kívánnak választást nyerni, az országot nem akarják kormányozni, viszont Orbán Viktor és a Fidesz nagyszerű, aki mást mond, hazaáruló, valamint hazudik és festi magát.