"A Fidesz egy újabb gyilkos múltját akarja tisztára mosni"

HírKlikk 2018. szeptember 20. 07:33 2018. szept. 20. 07:33

Az MSZP közleményben tiltakozott Domonkos László A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyvének bemutatója ellen, amelyet szeptember 19-én rendeztek a kecskeméti Cifrapalotában. Az előzetesen közzétett meghívó szerint a könyvet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke méltatja, az est háziasszonya pedig Kondor Katalin.

Az MSZP szerint az országgyűlés fideszes alelnöke is beszállt a kultúrharcos kormányzati történelemhamisításba, miután elvállalta a Héjjas Iván életéről szóló könyv bemutatását.

 

Lezsák Sándor egy gyilkos, antiszemita, terrorkülönítmény vezetőjének tetteit akarja tisztára mosni.

A szocialisták szerint a Fidesz újra akarja írni a történelmet és gyilkosokat akar beállítani hősöknek. Horthyt és különítményeseit éltetik, akik nem csak az I. világháború utáni tömeggyilkosságokban, de a II. világháború rémtetteiben is szerepet játszottak. Az Orbán-kormány nyíltan is közösséget vállal a Horthy-korszak legsötétebb időszakával - szögezik le.

Semmi keresnivalója sincs egy kecskeméti, önkormányzati intézményben egy gyilkost éltető, tetteit mosdatni akaró rendezvénynek.

Az MSZP úgy véli, az a tény pedig, hogy mindezt önként, meggyőződésből a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke vállalta, szégyen az egész országra nézve.

A Héjjas Iván-féle fajvédők szellemi örökösei nem parádézhatnak egy közintézményben sem. Egy ilyen esemény méltatlan Kecskeméthez és az egész országhoz - zárul a párt közleménye.

Forrás: MTI-OS