A Fidesz és a multik stratégiai partnersége a munkavállalók elárulását jelenti?

HírKlikk 2021. február 19. 13:45 2021. feb. 19. 13:45

A Fidesz-rezsim stratégiai partnere, a Continental úgy döntött, hogy a makói gumigyárában egyoldalúan felmondja a kollektív szerződést és nekilát a dolgozók határtalan túlóráztatásának. Mindezt azért tehetik meg, mert a magyar kormány – aljas módon – lehetőséget adott a multiknak a munkavállalók kizsigerelésére – írja közleményében az MSZP.

Az MSZP szerint azonban a stratégia partnerségi megállapodások nem járhatnak együtt a dolgozók elárulásával. Mint írja, a Fidesz nem nézheti csendben, hogy a multik a munkavállalókkal fizettessék meg a válságból való kilábalás árát.

Ezért a párt felszólítja a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és lépjen fel a cégvezetés szakszervezetekkel szembeni elnyomó és agresszív politikája ellen.

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért támogatja őket és fellép minden munkavállaló-ellenes intézkedéssel szemben a Parlament falain belül és azon kívül is – zárul az ellenzéki párt közleménye.