A Fidesz ismét elégtelenre vizsgázott válságkezelésből

HírKlikk 2019. október 17. 05:30 2019. okt. 17. 05:30

Csak az kap enni, aki a Fidesszel van - magyarázta egy kiszivárgott felvételen a párt egyik középvezetője. Így érthető igazán, miért került sokkos állapotba a kormánypárt, miután vasárnap elvesztett megannyi közüzemi menzát. Ráadásul csak magukra haragudhatnak - írja eheti számában a HVG.

Senkit sem akart Orbán Viktor befolyásolni azzal, hogy az általa vezetett Fidesznek még vannak erkölcsi aggályai, és egy prostituáltakkal folytatott, a politikusi fizetés kereteit messze meghaladó kéjutazás már nem egyeztethető össze a párttagsággal. Más következtetésre nem tudunk jutni, miután a kormányfő a vasárnapi önkormányzati szavazás kezdetén közölte: Győr polgármesteréről, Borkai Zsoltról előbb a választók mondanak ítéletet, és csak utána dönt ő párttársa sorsáról. Hétfőre az is kiderült, hogyan néz ki a vasszigor Fidesz módra - írja választási elemzésében a HVG.

A cikk kitér arra is, a Fidesznek a legnagyobb gondja az, hogy ismét elégtelenre vizsgázott válságkezelésből. A Borkai-ügy kirobbanása után napokig lapítottak és sunnyogtak, majd azt kezdték terjeszteni, hogy urai a helyzetnek, már jó előre tudtak a kompromittáló anyag létezéséről. Ezen a ponton felmerül a kérdés: ha ilyen az, amikor felkészülnek a problémára, akkor mit csinálnak, ha valami tényleg váratlanul éri őket?

Az elbizakodottság pedig most problémák egész sorát okozza a Fidesznek és a kormányoldalnak is - írja eheti számában a HVG.

Forrás: HVG