„A Fidesz készül a bukásra, már menekítik maguknak az állami vagyont"

HírKlikk 2021. április 9. 21:56 2021. ápr. 9. 21:56

Készül a Fidesz a választási vereségre, és már meg is kezdték a menekülést! Orbánék eddig 32 alapítványba menekítettek ki több ezermilliárd forint értékű állami vagyont! Gurmai Zita, az MSZP képviselője ma a Parlamentben azt mondta: örülnek, hogy a Fidesz már fél, de nem engedik meglopni a magyar embereket.

„Kezdünk hozzászokni, hogy a Fidesz – a többi tolvajhoz hasonlóan – éjszaka a legaktívabb.” Ezzel kezdte beszédét az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese annak kapcsán, hogy a kormánypártok egy éjjel benyújtott javaslat alapján átjátszották a mezőhegyesi Ménesbirtok milliárdos részvénycsomagját egy új, még meg sem alakult alapítványnak – méghozzá ingyen.

A mezőhegyesi Ménesbirtok az ország egyik legértékesebb agrárkomplexuma, amely évi 6 milliárd forint bevétel mellett évente 500 millió forintnyi nyereséget termel. 2016-ban, amikor a magyar állam megvásárolta, még az volt a terv, hogy ott majd állami mintagazdaságot üzemeltetnek. Ehhez képest most ezt a hatalmas állami vagyont egyszerűen átpasszolták egy alapítványnak.

Gurmai Zita szerint ez nagyon átlátszó. „Amikor pedig ez ellen tiltakozunk, mindig ugyanaz a válasz: hogy higgyük el, senki nem fog rosszabbul járni. Na persze. A vagyon megvan, csak már nem az ország, hanem a fideszes haverok zsebében. Ugye nem csodálkoznak, hogy 11 évnyi lopás után, már senki sem hisz a Fidesznek? Különösen nem Békés megye déli részén, ahol Simonka György fideszes képviselő bebizonyította, hogy a Fidesz egy tolvaj párt” – mondta az MSZP politikusa.

Gurmai Zita szerint a Fidesz azért menekíti ki az állami vagyont, mert készül a választási vereségre. Ezért viszik ki az állami fennhatóság alól a mezőhegyesi Ménesbirtokot, és ezért tákolnak össze tucatjával, sebtében alapítványokat.

A politikus úgy véli, ezen nincs mit módosítani, sem vitázni, erre csak egyetlen elfogadható válasz van. „Vonják vissza, kérjenek bocsánatot és 2022-ben várják a magyar nép ítéletét!