A Fidesz kettős mércéje

Bánó András 2021. március 4. 13:45 2021. márc. 4. 13:45

Megszokhattuk, szinte nap nap után írják különböző lakájmédiás cikkekben, kormánypárti politikusok nyilatkozataiban, hogy a baloldal ebben vagy abban az ügyben kettős mércével mér. A legutóbbi parlamenti napirend előtti csatákban is elhangzott: az ellenzék ahelyett, hogy segítené a járvány elleni védekezést, erről vagy arról, a járványhoz nem kapcsolódó kérdésről nyilvánít véleményt.

Lesöpörni igyekeztek a kijelölt kormánypárti válaszolók azokat az ellenzéki megjegyzéseket, amelyek arról szóltak, hogy járvány idején micsoda hatalmas összegű pénzeket folyatnak ki sportcélú beruházásokra, egyházi támogatásokra, és világkiállításokra, legyenek azok Dubajban, vagy épp itthon, a Hungexpon.

Épp ezért volt meglepő, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter sokadik magyar politikusként beletörölte lábát az Európai Néppártba, és annak frakcióvezetőjébe. Ezt a következő szöveggel tette: Manfred Weber szégyellje magát! Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet – írta a külügyminiszter. Szijjártó azt nehezményezte, hogy szerinte Weber a járvány közepén „a legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt”, ahelyett, hogy a munkaóráit oltóanyag-beszerzéssel töltötte volna.

A Néppárt frakcióvezetője minden bizonnyal majd válaszol erre az útszéli megnyilvánulásra (bár, már egy ideje hozzászokhatott ehhez a hangnemhez a fideszesek részéről) , de a helyében én csak a következő hírt küldeném el a magyar külügyminiszternek:

Újabb stadiont építtet Orbán Viktor

Összesen 19,2 milliárd forintból épülhet stadion Nyíregyházán a nemzeti stadionfejlesztési program keretében – szúrta ki a Portfolio a szerdai Magyar Közlönyben. A beruházásra már idén elkülönít több mint 600 millió forintot a kormány, a fennmaradó részt 2022-23-ban költenék el. A közlöny szerint az új stadion a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülhet majd.