A Fidesz kiiktatja Esterházyt és Jancsót? - A DK kiakadt

HírKlikk 2018. július 12. 18:58 2018. júl. 12. 18:58

A Terror Háza kutatási igazgatója, Békés Márton azt nyilatkozta a Klubrádióban, hogy változtatni kell azon, hogy ma is Esterházy Péter vagy Jancsó Miklós a magyar kultúra meghatározó alakjai. Tehát új, a választási eredményeket tükröző, a Fidesznek tetsző szereplőkre van szükség. 

A DK rendesen felháborodott a kijelentésen. Gréczy Zsolt szerint a fideszes kultúrpolitika egyre vészesebben hasonlít az ötvenes évekban vallott filozófiára. A jelek szerint jönnek az új Zsdánovok és Révaik, akik majd megmondják, kik képviselik a "haladó hagyományt."

Van egy rossz hírünk - tette hozzá a DK országgyűlési képviselője -, a Terror Háza "kutatási igazgatójának": ez nem fog menni. A Szegénylegények és a Harmonia Caelestis akkor is örökbecsű marad, ha nekik nem tetszik.

Esterházyra és Jancsóra pedig akkor is emlékezni fognak a magyar emberek és a világ, amikor az Orbán-rezsim, és annak megfelelni akaró közkatonái már a múlt homályába vesztek. De értjük: oda fogunk figyelni, hogy az éleződő kultúrharcban megvédjük mindazokat, akik valódi értéket hoztak és hoznak létre.