Háború a Fidesz-közeli médiában?

HírKlikk 2020. június 9. 15:00 2020. jún. 9. 15:00

Az Informátor című, HírTV-n szereplő műsor stábja meglepetésre átigazolt egy olyan csatornához, ami még el sem indult. Miután a Fidesz-média nem volt képes az önkormányzati választások alatt befolyásolni a közbeszédet, így egy új, a Pesti Srácok bázisára épülő sajtót szeretnének kiépíteni, ami könnyen ahhoz vezethet, hogy önmagával fog háborúzni a Fidesz, a médián belül – írja az Index.

Alapesetben nem lenne érdekes, hogy egy stáb egy jobb ajánlat miatt, egyik csatornától a másikhoz igazol, azonban az így is komoly emberhiánnyal küzdő Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) egyik legismertebb műsorának stábja hagyta ott az eddigi csatornáját, ráadásul egy másik kormányközeli produkció kedvéért – írja az Index.

A Fidesz – a Pesti Srácokra alapozva – szeretne létrehozni egy új médiumot, amelyről jelenleg még nem tudni, hogy online tv, vagy klasszikus tévécsatorna lesz-e. Az új médiafelület Pesti Tv néven fog futni és erre a csatornára kerül majd át az Informátor.

A meglévő információk alapján, a Fidesz rossz szereplése az önkormányzati választásokon volt a fő kiváltó ok az új média létrehozására, mert a kormánypárt szerint a KESMA nem tudta befolyásolni a közbeszédet és nem tudta elterelni a figyelmet Borkai Zsolt botrányáról. Az átszervezés részeként, kirúgták Liszkay Gábort, aki a Mediaworks vezérigazgatója, valamint G. Fodor Gábort is eltávolították a Századvég vezetéséből. Ennek az átszervezésnek lehet a következő lépcsőfoka az Informátor átszervezése.

Szinte nincs már olyan kormánybarát média, amely ne tartozna a KESMA irányítása alá – viszont a Pesti Srácok pont ilyen. Érdekes, hogy miként adhatott jobb ajánlatot egy „rendszeren kívüli” médium a kormány egyik leghíresebb kirakatcsapatának.

A választ ott kell keresni, hogy a Fidesz minden eddiginél erősebb kampánnyal szeretne indulni a 2022-es választásokon. Ehhez egy új médiafelületet kívánnak létrehozni – valószínűleg nem a KESMA helyett, hanem inkább annak kiegészítésére alapítaná meg a kormánypárt a Pesti tv-t.

Az Index megkereste Huth Gergelyt, a Pesti Srácok főszerkesztőjét, aki azonban nem árulta el, hogy a Pesti tv pontosan milyen platformon és miként fog megjelenni.

A Fidesz részéről kicsit érthetetlen lépés konkurenciát generálni saját médiafelületeinek, hiszen jelenleg csak az RTL Klub-on és az ATV-n jelenhet meg kormánykritikus tartalom a tévében.

Forrás: Index / MNO