A Fidesz sorra gyilkolja le verbálisan az ellenfeleit

Vásárhelyi Mária 2019. május 13. 14:15 2019. máj. 13. 14:15

Az elmúlt években, ha szóvá tettük, hogy a számolatlanul és ellenőrizetlenül ideérkező EU-s támogatásokkal valójában részben az Unió tartja hatalomban az Orbán kormányt, akkor minden alkalommal fensőbbségesen és gőgösen ki lettünk oktatva, hogy a maffiakormányt csak a magyar nép tudja eltávolítani a hatalomból, ez nem Európa, hanem a magyar társadalom ügye. Ami persze nem így van, mivel többek között éppen az Unitól érkező támogatások lenyúlásával tudott a kormány olyan elképesztő hatalom- és vagyon koncentrációt megvalósítani, amivel szemben az ellenzék és civil társadalom teljesen eszköztelen.

Különösen mivel a független civilektől időközben minden külföldi forrást is megvontak, most éppen a Norvég Alap működését lehetetlenítik el, és lemondanak 60 milliárd forint támogatásról azért, hogy ebből 6 milliárd ne jusson a független civileknek.

És az EU-ból érkező támogatásokat felhasználva építette fel a kormány a Harmadik Birodalmat is megszégyenítő propaganda gyárát is, amely ma már a médiapiac 90 százalékát lefedi.

Ha az EU nem biztosít ilyen bőséges forrásokat, akkor a Fidesz soha nem tudta volna megvalósítani ezt a szivárgásmentesen működő agymosodát. Ám most, hogy Habonyék kiléptek az európai színtérre is, és a magyar és európai adófizetők pénzéből Londonban nemzetközi hírügynökséget hoztak létre, amely immár Európa-szerte terjeszti a Fidesz propaganda kommandója által gyártott álhíreket és hazugságokat, Európa nyugati fele is a saját bőrén is fogja tapasztalni, hogy hogyan működik ez.

Az eddig magabiztos és nagyképű uniós politikusoknak is szembe kell nézniük azzal, hogy mennyire tehetetlenek ezzel a fake-news gyárral szemben.

Az első kiszemelt áldozat, a korábbi szövetséges Manfréd Weber, aki mind a mai napig a Fidesz pártcsaládjának csúcsjelöltje. Ugyanazokkal a módszerekkel próbálják lejáratni, ahogyan nálunk gyilkoltak le verbálisan ellenzéki politikusokat, közszereplőket. És nagyon fognak csodálkozni az európai politikusok, amikor azt tapasztalják, hogy a fénysebességnél is gyorsabban terjed a hazugság, és ha próbálják megcáfolni, azzal csak azt érik el, hogy még több emberhez jut el a hazugság.

Természetesen nem kívántam, hogy az Unió politikusai a saját bőrükön tapasztalják meg azt, amiben mi legalább egy, de inkább két évtizede élünk. De talán érdemes lett volna komolyabban venni a magyar demokraták figyelmeztetéseit, és mindezt nem magyar belügyként kezelni.