"A Fidesz szerint a magyar fiatal szaporítani való haszonállat"

HírKlikk 2019. február 19. 15:40 2019. feb. 19. 15:40

Az Országgyűlés napirend előtti felszólalásban szó volt népesedéspolitikáról, a munka törvénykönyvének túlórával kapcsolatos módosításáról. Gyöngyösi Márton (Jobbik) leszögezte: a Jobbik egyetért azzal, hogy a demográfiai mutatókat, a munkaerőhiány pótlását népesedéspolitikai eszközökkel és nem migrációval kell megoldani. A Fidesznek azonban a népesedéspolitika is csak egy politikai termék, mint a migráció - hangoztatta.

A miniszterelnök által bejelentetett népesedéspolitikai intézkedéseket úgy jellemezte: a Fidesz szerint "a magyar fiatal szaporítani való haszonállat", amit ha kitömnek hitellel, produkálja a szükséges gyerekszámot, ha ez megvan, mehet az összeszerelőüzembe és majd valaki felneveli a gyerekét, mert a szülőnek a "rabszolgatörvény" miatt nem marad erre ideje.

"Fogságban még a nemesebb állatok sem szaporodnak", nemhogy a tervekkel és célokkal rendelkező emberek - mondta.

A jobbikos politikus szerint a magyar fiatalok arra vágynak, hogy saját lábukon állhassanak, biztos munkahelyhez, tisztességes fizetéshez jussanak. Nem szeretnének olyan országban élni, ahol az előrejutás egyetlen záloga a Fidesz-párttagság - tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk