A Fidesz szerint revans az V. és VII. kerület ingatlanügyeit vizsgáló bizottság felállítása

HírKlikk 2022. január 26. 18:25 2022. jan. 26. 18:25

Revansnak és figyelemelterelésnek tartják a fővárosi Fidesz-KDNP képviselői az V. kerületi, valamint a 2019. ősze előtti VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló bizottság felállítását, ezért nem is delegáltak tagokat a testületbe.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén arról beszélt, a főváros vezetése a „zűrös ügyekről" akarja elterelni a figyelmet a vizsgálóbizottsággal, és kérdésesnek nevezte, hogy a főváros gyakorolhat-e felügyeletet a szuverén önkormányzat felett.

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a bizottság létrehozása arról szól, hogy a városvezetés „meg akar szabadulni a Városháza-ügy terhétől", az egyfajta „revansnak" tekinthető.

Karácsony Gergely főpolgármester a bizottság felállítását a többi között azzal indokolta, hogy „ha kivizsgáltuk a semmit, vizsgáljuk ki a valamit is", hiszen – mint mondta – rengeteg ingatlaneladás történt, ami szoros összefüggésben van „az elmúlt 30 év legnagyobb korrupciós ügyével".

A közgyűlés úgy döntött, felállítja a héttagú bizottságot Niedermüller Péter vezetésével. A testületnek a közgyűlés márciusi ülésén kell beszámolnia.

Forrás: MTI/Hírklikk