A Fidesz több ezer milliárd forintnyi ellopott pénzt dugdoshat

2018. március 27. 06:26

Két nagy probléma van az EU-s pénzekkel. Az egyik az, hogy mintegy 20-30 százalékát ellopták. A másik, hogy ha kiszámoljuk, hogy mennyi az a 20-30 százaléknyi „alkotmányos költség”, akkor nem jön ki a matek – mondta a független jelöltként induló pécsi közgazdász a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Mellár Tamás szerint ha ugyanis a 2010 óta átutalt pénzekkel számolunk, és ezek 20-30 százalékát vesszük, akkor még kell legyen valahol néhány ezer milliárd forintnyi elsikkasztott pénz.

– Amit viszont felhasználtak, azt is rosszul használták föl, mert nem fejlesztésre, technológiára használták, hanem kilátóra, stadionra és olyan építőipari beruházásokra, amelyeknél könnyebben lehetett csalni, mert nincsenek szabott listaárak. Ezek mind egyedi beruházások. Azt mondják, hogy ennek az összege ekkora. Az úszó világbajnokság fantasztikus dolog volt, az olimpia szintén nagyon klassz dolog lett volna, a paksi beruházás ugyanaz. De ha gépeket vennénk nyugatról, akkor nagyon hamar kilógna a lóláb, mert ott világosan lehetne látni, hogy kérem szépen külföldön ez ennyibe kerül, mi sem adhatjuk drágábban – fogalmazott a független jelölt.

Forrás: Hír TV