A fideszes képviselő szerint megbukott a gyöngyöspatai petíció

HírKlikk 2020. február 8. 11:35 2020. feb. 8. 11:35

A gyöngyöspataiak 99,7 százaléka nem írta alá Setét Jenő roma polgárjogi aktivista petícióját – közölte Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton, a Facebook-oldalán.

A képviselő emlékeztetett: a petíciót azért indították, hogy a támogatók szolidaritásukat fejezzék ki a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes, sérelmet szenvedett gyermekeket és családjukat képviselő ügyvédekkel és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvánnyal.

Hozzátette, „az országos ellenzéki hírverést és a pert szervező alapítvány teljes mozgósítását (...) maga mögött tudó" online petícióhoz – majdnem egy hónap alatt – Gyöngyöspatáról mindössze heten csatlakoztak. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány – állapította meg Horváth László.

A kormánypárti politikus ismertetése szerint, az összes – mint írta, szintén elenyésző számú –, 1640 aláíró között viszont olyanokat találni, mint Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Arató Gergely egykori MSZP-s oktatási államtitkár, Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke, Horn Gábor, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, Magyar Bálint, az integrációt törvénybe foglaló egykori oktatási miniszter és Vágó István DK-s politikus.

„És bennük mi a közös? Sok más mellett az, hogy soha nem jártak Gyöngyöspatán"

– hangsúlyozta a képviselő.

Forrás: MTI/Hírklikk