A fideszes képviselő szerint kártérítés jár a pécsieknek a Pride miatt

HírKlikk 2021. szeptember 23. 11:13 2021. szept. 23. 11:13

Kivonultak ez ellen tiltakozva a pécsi önkormányzat közgyűlésének üléséről a várost vezető ellenzéki frakciószövetség, a Pécs Jövője tagjai, közöttük Péterffy Attila polgármesterrel.

A közleményükben, amelyet a hvg.hu ismertetett, azt írják, azért döntöttek így, mert nem kívánnak közösséget vállalni „Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”.

Kővári a Fidesz-KDNP, valamint az Összefogás Pécsért színeiben, kompenzációs listán jutott be a képviselő-testületbe a 2019-es választáson. Facebook-oldaláról kiderül, hogy a „politikai ámokfutás” miben áll: itt egy videóban arról beszél, hogy a pécsi kormánypártiak szerint kártérítés járna a belvárosiaknak a melegek egyenlőségéért kiálló Pécs Pride felvonulás miatt.

A felvonulás tárgyában benyújtott határozati javaslatok jogilag megalapozatlanok, politikailag vállalhatatlanok, frakciószövetségünk a közgyűlés határozatképességét még fenntartva kivonult az előterjesztés tárgyalásáról – írja a fideszesek javaslatáról a Pécs Jövője. A felvonulást rendben ment, nem volt semmiféle rendbontás – hangsúlyozták. Kiemelik, a Pride helyszínét biztosító rendőrök munkájára sem lett volna szükség, „ha nincs gyűlöletkeltés, ha nincs heccelés”.

Forrás: hvg.hu