"A Fideszhez köthető helytartók, az élet-halál urai"

HírKlikk 2019. április 10. 16:57 2019. ápr. 10. 16:57

A Jobbik azzal vádolja a Fideszt, hogy alattvalóként tekint azokra, akik nem a kormánypárthoz tartoznak.

A Fidesz emellett "rabszolgatartó társadalomra hajazó országot" épít - mondta a Jobbik szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 

Szilágyi György kifogásolta, hogy a Fidesz sem a cigányság felzárkóztatására szánt 1,6 milliárd "ismeretlen célra eltüntető" Farkas Flóriánt, sem a kazános videójával ismertté vált Pócs Jánost nem szólította fel parlamenti mandátuma visszaadására. 

Szerinte a kormány politikája nem a cigányság felzárkóztatásáról, hanem mélyszegénységben tartásáról, "az olcsó szavazatok szállításáról" szól, és mára Magyarországon a Fideszhez köthető helytartók a rabszolgatársadalmakra jellemző módon élet-halál urai az alájuk tartozó régiókban.

Az ott élőkre - legyenek romák vagy nem romák - úgy tekintenek, mint a saját tulajdonukra, akikkel bármit megtehetnek

- jelentette ki az ellenzéki politikus.

Példaként említette azt a hírt, amely szerint egy fideszes polgármester szexuális szolgáltatásra kényszerített segélyért cserébe egy hozzá forduló nőt. A Fidesz ebben az esetben is "csöndben van, hiszen ez a viselkedés náluk természetes" - tette hozzá Szilágyi György.

Hangsúlyozta: a Jobbik egypártrendszer kialakítása helyett demokráciát, rabszolgatartás helyett olyan társadalmat ígér, amelyikben mindenki érdemei, tehetsége és szorgalma szerint boldogulhat.

Kérdésre válaszolva Szilágyi György kijelentette, ügyek mentén mindenkivel együtt tudnak működni, és ilyennek nevezte, hogy "ellen tudjunk állni ennek az ámokfutásának, amit Orbán Viktor végez ebben az országban".

Jelezte, nyilvánosságra fogják hozni, ha Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt támogatásával kapcsolatban változik álláspontjuk. 

A "cigánybűnözés" kifejezés használatával kapcsolatos kérdésre a jobbikos politikus úgy nyilatkozott, "az nem a cigányságra értendő teljes mértékben, hanem vannak olyan bűnelkövetési formák, amelyek jellemzőek lehetnek egyébként a cigány társadalomra", és amelyeket legnagyobb számban éppen cigányok szenvednek el. Példaként az uzsorázást hozta fel.

Forrás: MTI/Hírklikk