A Fidesznek a holokausztról is saját nagyszerűsége jut az eszébe

Föld S. Péter 2022. január 28. 14:55 2022. jan. 28. 14:55

Vagyis az, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy Orbán Viktor kormánya a létező kormányok legjobbika, nála jobbat még nem hordott a hátán a Föld. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanis a következőt volt képes írni a holokauszt csütörtöki emléknapján: „Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!" Mindehhez hozzátették, hogy „a zsidók fenyegetésében sem mehetünk vissza a múltba!"

Orbán Viktor szeret azzal kérkedni, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa a zsidók számára, a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben. Még azt is szokta mondani, hogy a magyar állam megvédi zsidó honfitársait.

A zsidó honfitársak azonban nem szeretik, ha megvédik őket. A zsidó honfitársaknak rossz tapasztalataik vannak a megvédésükkel kapcsolatban, ezért akkor érzik jól magukat, ha nem kell őket megvédeni senkitől. Sem a nem zsidó honfitársaiktól, sem saját kormányuktól. Orbán Viktor kormánya ugyanis miközben szavakban elítéli az antiszemitizmust, néhány évvel ezelőtt mintegy egymilliárd forinttal támogatta Kenderesen a Horthy Liget létesítését.

Az sem tett jót az Orbán által zsidó honfitársaknak nevezett magyarok közérzetének, hogy 2018-ban Siklósi Beatrix lett az adófizetők pénzéből működtetett M5 csatornaigazgatója. Siklósi nem ma jött le a falvédőről, régi motoros a szakmában, számos emlékezetes, az Orbán-kormány számára kínos botrány fűződik a nevéhez. 2014-ben például a történelmi egyházak nyomására kénytelenek voltak visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, mert kiderült, hogy rendszeresen antiszemita posztokat és rasszista vicceket osztott meg a Facebookon.

Orbán Viktor kormánya az antiszemitizmussal szemben hirdetett zéró tolerancia szellemében néhány évvel ezelőtt teleplakátolta az országot a zsidó származású magyar-amerikai Soros György arcképével, és a fotója alá odaírták, hogy „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” Nem csoda, hogy egyes nem zsidó honfitársak ezen felbátorodva kiegészítették a plakát szövegét, mégpedig a Soros arcképére mázolt „Büdös zsidó” megjegyzéssel. A kormány persze elhatárolódott, mosta kezeit, és nem győzte magyarázni, hogy neki semmi köze a vállalhatatlan szövegekhez, ő nem ilyen lovat akart.

Wass Albert, a Patkányok honfoglalása című „irodalmi alkotás” szerzője a NER kedvelt kiválóságai közé tartozik, Raffay Ernő személyében egy antiszemita kijelentéseiről elhíresült történész kapott magas állami kitüntetést augusztus 20-án, a Veritas Történetkutató Intézetet pedig az a Szakály Sándor vezeti, aki szerint az 1941-ben Magyarországról kitoloncolt, majd Kamenyec-Podolszkijban meggyilkolt zsidók elpusztítása „csupán” idegenrendészeti eljárás volt.

Vagyis, virágzik a Horthy kultusz. Orbán Viktor kormánya és a Fidesz miközben a zsidók elleni alantas ösztönökre épít, úgy viselkedik, mint egy retardált óvodás. Kezében egy doboz gyufával, sírásra görbült szájjal nézi az égő házat, s nem érti, hogy miért szirénáznak a piros autók, és miért rohangálnak a tűzoltó bácsik, amerre a szem ellát.