A főváros egyelőre nem mondja le a nagyobb rendezvényeket

HírKlikk 2020. március 5. 16:26 2020. márc. 5. 16:26

Amíg a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős országos operatív törzs nem kéri, a főváros nem halasztja el, nem mondja le a nagyobb rendezvényeket – közölte a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön, Budapesten, újságírókkal.

Tüttő Kata más témában tartott sajtótájékoztatója után kérdésre válaszolva számolt be a fővárosi operatív törzs nap folyamán tartott üléséről.

Hangsúlyozta, a fővárosi operatív törzsnek egészségügyi feladatai és hatásköre sincs arra, hogy a koronavírussal kapcsolatban intézkedjen.

Hozzátette: a szervezet feladata a fővárosi közszolgáltatások biztosítása.

Elmondta, azt kérték a fővárosi cégektől, hogy vizsgálják át az üzletmenet-folytonossági, azaz a pandémiás terveiket és folyamatosan tájékoztassák dolgozóikat. A vezérigazgatók hatáskörébe tartozik a szükséges járványügyi intézkedések meghozatala – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elhalasztanak-e nagyobb fővárosi rendezvényeket, Tüttő Kata közölte: a járvány kezelésében a legfontosabb, hogy mindenki fegyelmezetten járjon el. A Fővárosi Önkormányzat is így tesz, azaz nem hoz felesleges, pánikra okot adó döntést.

Akkor halasztják el a rendezvényeket, ha az országos operatív törzs ezt kéri – mondta.

A koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs múlt pénteken alakult meg. Az önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset Tüttő Kata vezeti, tagja – a feladatkörében érintett – Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Havasi Gábor, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester – mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja –, valamint a testület titkára, Számadó Tamás főjegyző.

Forrás: MTI/Hírklikk