A Gundel vezetője mindent megmagyarázott

HírKlikk 2019. január 14. 09:37 2019. jan. 14. 09:37

Peter Knoll elárulta: a patinás étterem Orbán Viktor menzájával épp csak nem bukik, a profitot pedig a Miniszterelnökség protokoll-rendezvényeivel akarják bezsebelni.

A Gundel étterem ügyvezetője, Peter Knoll a 24.hu portálnak adott interjút, amelyből kiderült, hogy őt sokkolta az a több ezer felháborodott üzenet, komment és telefonhívás, amit a múlt héten kaptak.

 

"Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a többezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel. Nem tudom, el tudja-e képzelni, hogy fiatal huszonéves telefonos operátorként fogadja a hívásokat, és emberek fröcsögve szidalmazzák, személyében sértegetik."

Az interjúban Knoll elárulta, hogy a Gundel elsősorban nem a Karmelita kolostorban működő menza miatt indult el az állami pályázaton:

 

"most mindenki a menzáról beszél, de ez a szolgáltatás számunkra csak egy nagyobb megbízás része volt. A menza maga is vállalható, nem bukunk rajta, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok. A profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta."

Az ügyvezető később ki is fejtette, hogy a jövőben szeretnének minél több protokolleseményt kiszolgálni, a megfelelő költségért.

Megkerülhetetlen téma volt, hogy miből adódik a Miniszterelnökségen működő konyha és a városligeti "anyaétterem" döbbenetes árkülönbsége (a somlói galuska például a Várban 260, a Gundelben 2700 forint).

"A különbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja"

- válaszolta a felvetésre Knoll, aki példákat is említett, többek közt, hogy a Gundelben gyönyörű környezetben, felszolgálók szolgálnak ki és Zsolnay készlettel terítenek.

Peter Knoll egyébként az interjúban leszögezte, az ő döntése volt, hogy milyen árakon kínálják az ételeket a Miniszterelnökségen, de hozzátette, figyelembe vette azt is, hogy azok, akik ott esznek, korábban a Parlamentben dolgoztak, vagyis "vannak bizonyos elvárásaik az ebédjükkel kapcsolatban", utalva ezzel alighanem az Országház szintén legendásan olcsó étkezdéjére. 

Forrás: 24.hu