A „gyermekvédelmi népszavazás" szélsőjobboldaliságáról

Gusztos István 2021. július 22. 11:12 2021. júl. 22. 11:12

Olyan, mint a nyíltan náci-nyilas mintákat követő, uszító Soros-plakátok: primitív, sőt, bárgyú hazugságokra épített piszkos hecckampány ez is, az is.

Sok baj van a „gyermekvédelminek" hazudott orbáni népszavazással – szakmai érvekkel könnyen szét lehet szedni. Már „eldöntött" dolgokról szól, bár amolyan utólagos megerősítésnek megfelelhet, még ha érvénytelen lesz is. Volt már ilyesmire orbáni példa.

„A világbíró genderpropaganda" elleni „harc" előképe azonban a „zsidó világuralom", a cigányok, a homoszexuálisok, más „alsóbbrendű" emberek elleni hajsza. Ezért nem lehet kedélyesen szakmázva elintézni, ezért nem megfelelő válasz önmagában ellen-népszavazást indítani: ezért kellene az utcán tömegeknek újra meg újra antifasiszta tüntetéseket tartaniuk.

Mert „genderpropaganda", különösen olyan, amilyennek a Fidesz és médiasleppje hazudja, sem az iskolákban, sem általában Magyarországon nincs. Brüsszel nem akarja átoperáltatni gyermekeinket: a bőr lesül a képemről, hogy ilyesmit kell mondanom…

Létezik viszont, éspedig több mint tíz éve – hatalomból –, a mindennapos uszítás gyakorlata. Aki netán nem hiszi, nézzen bele elfogulatlanul a fideszes médiamocsárba.

Nem elég Fidesz-ellenesnek lenni, nem elég a mértéktelen rablások ellen tiltakozni; nem elég ellen-népszavazást tartani: totálisan el kell utasítani a fasiszta-náci-bolsevik módszereket alkalmazó Orbán-uralmat – egészében.

Az orbáni „gyermekvédelmi népszavazáshoz" tartalmilag hasonlót Európában utoljára a hitleri Németországban tarthattak volna.