A győri megyéspüspök miért nem szólal meg Borkai-ügyben?

Lendvai Ildikó 2019. október 19. 07:47 2019. okt. 19. 07:47

A győri megyéspüspök tiszteletre méltó bátorsággal szokott véleményt mondani köz- és magánéleti kérdésekről. Két éve augusztus 20-i szentbeszédében még a kormányt is megbírálta, mert nőtt a lombikbébi program támogatása: "Egy fondorlatosan megfogalmazott, a jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye." Nyilatkozataiban egyértelművé tette, hogy "a lombikbébi program minden formája bűn".

Nekem úgy tűnik, Győrben most a lombikbébiknél súlyosabb ügy hagyta figyelmen kívül a krisztusi értékrendet, és lopódzott be a keresztény értékekre építkező társadalomba.

Vártam a püspök úr véleményét. Azt értettem, hogy a választás előtt nem akar szólni, nem akar beavatkozni a politikába. De azóta telnek a napok, és én várok, csak várok.

Talán azért nem szól, mert a mostani győri eset, szemben a lombikbébik ügyével, nem "fondorlatos", és nincs "a jó szándék köntösébe bújtatva". Ha jól emlékszem, adott helyzetben a győri polgármester egyáltalán semmilyen köntösbe nem volt bújtatva.