A hazugságvizsgáló szerint igazat mondott a különösen védett tanú a Gyárfás-perben

HírKlikk 2021. szeptember 23. 14:27 2021. szept. 23. 14:27

Újabb tárgyalással folytatódott csütörtökön a Fenyő János meggyilkolása miatt indított büntetőper, amiben Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy megbízást adott Portik Tamásnak a konkurens médiavállalkozó megöletésére.

A tárgyalás a kedden meghallgatott védett tanú vallomásának boncolgatásával kezdődött. Kiderült, hogy a férfi Portik Tamás egykori bizalmi embere, akinek az állítása szerint Portik vele üzent Gyárfásnak még Fenyő János halála előtt. Ezzel szemben, Gyárfás határozottan kijelentette, soha életében nem látta és nem találkozott a férfival. Gyárfás szerint a 4-es tanúként jegyzett személy a terhelő vallomását hamisan tette és hazudik.

Pedig az is kiderült, hogy a rejtélyes tanút még hazugságvizsgálóra is kötötték, s e vizsgálat szerint igazat mondott – írja a Blikk.

Ezután egy jelenleg nyugdíjas asszonyt hallgattak meg tanúként, aki annak idején Fenyő János munkatársa volt. Szerinte Fenyőnek ellenfelei voltak, akikkel az üzleti életben akadtak ellentétei.

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség a mostani eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást Fenyő János megölésével. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, ő bérelte fel Rohácot.