A Hír Tv megmondóembere szerint Karácsony Gergely „két tűz között őrlődik"

HírKlikk 2020. január 1. 12:45 2020. jan. 1. 12:45

A Keménymag szilveszteri különkiadásában Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dezse Balázs a pestisracok.hu újságírója, és Apáti Bence a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak Velkovics Vilmos vendégei.

A Hír Tv műsora az év egyik nagy meglepetésének nevezte, hogy Karácsony Gergelyt megválasztották főpolgármesternek. 

Apáti Bence a főpolgármester eddigi tevékenységéről kifejtette, Karácsony Gergely – megválasztása után – tisztogatásba kezdett.

„Folyamatosan, minden egyes napra jut valami tisztogatásnak látszó dolog. Különböző vezetőket levált, színházvezetőket fenyeget és láthatóan nagyon kemény identitásháborút vív.”  – fogalmazott a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Dezse Balázs úgy véli, a magyar kormány továbbra is fontosnak tartja Budapest érdekeit:

„Én azt látom, hogy a kormány Budapest érdekeit is nézi, ahogy az egész ország érdekét. A kormány – Karácsony Gergely ellenére – megpróbálja Budapest érdekeit nézni, ezt azonban nem biztos, hogy Karácsony Gergely hagyni fogja.”

Jeszenszky Zsolt szerint a főpolgármester „két tűz között őrlődik":

„Az történik, hogy Karácsony Gergely egy óriási dilemmában van. Neki egyrészt meg kell felelni az ő szavazóinak, a törzsszavazóknak, akik minél harciasabb fellépést, minél nagyobb kormányellenességet, totális szembenállást várnak el tőle. Elvileg meg kellene felelnie Budapest érdekeinek is, amihez viszont az kellene, hogy egy normális együttműködés alakuljon ki a kormánnyal és a jobboldali kerületek vezetőivel. Ez egyébként Tarlós Istvánnak sikerült a baloldali kerületek vezetőivel. Ez az, ami Karácsony Gergelynek láthatóan nem megy, mert ő ebben a dilemmában van.”  

Forrás: Hír TV