A Honvéd Kórháznál sátrakat állítottak fel, a Kútvölgyi karanténja megnyitott

HírKlikk 2020. március 14. 11:00 2020. márc. 14. 11:00

Egyre durvább helyzetre készülnek a hatóságok. A Honvéd Kórháznál sátrat állítottak fel, a Kútvölgyit pedig beüzemelték karanténkórháznak. 79 elkülönített lakik már itt.

Péntek este sátrakat állítottak fel a Honvéd Kórháznál. Az Index kérdésére a Honvédelmi Minisztérium azt válaszolta:

„A veszélyhelyzetre való tekintettel, a teljes körű látogatási tilalom elrendelésével, átmenetileg megváltozik az Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának gyalogos megközelíthetősége.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a Sürgősségi Betegellátó Centrumot, a kórház osztályait és a szakrendelőket kizárólag a Róbert Károly körút felől lehet megközelíteni. A Pap Károly utcai főbejáratot átmenetileg lezárták.

A jelenleg használható bejáratnál fogadó sátrat állítottak fel annak érdekében, hogy a sürgősség ellátásra érkező betegeknél – elkülönítés mellett – úgynevezett elővizsgálatot tudjanak végezni. A sátorban betegellátás nem történik."

A Honvédkórház arra kéri a betegeit, hogy a járvány terjedésének megelőzése érdekében, csak valóban indokolt esetben keressék fel az MH EK Sürgősségi Centrumot, továbbá felhívták a figyelmet arra, hogy a fogadó sátorban – várakozás közben – az érintettek két méter távolságot tartsanak egymástól.