A jegyző kidobatja a rendőrökkel az ellenzéki képviselőket a köztévé épületéből

HírKlikk 2018. december 17. 17:45 2018. dec. 17. 17:45

A III. kerületi önkormányzat jegyzője a maga részéről eldöntötte azt a vitát, hogy mire van joga egy parlamenti képviselőnek és mire nincs. Hozott egy döntést az MTVA által kezdeményezett birtokvédelmi eljárásban, amiben arra szólította fel Kunhalmi Ágnest és képviselőtársait, hogy hagyják el az épületet.

A törvény szerint a képviselőknek joguk van ellenőrizniük közintézményeket, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket az intézménybe. A köztévé viszont korlátozza a mozgásukat. A tüntetőkkel együtt érkező képviselők tegnap este óta vannak az épületben, azt szeretnék elérni, hogy beolvashassák az ötpontos követelésüket.

A rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy ilyen szintű fizikai atrocitás érjen országgyűlési képviselőket. Ezt Tóth Bertalan MSZP-elnök mondta, aki örül annak, hogy itt a teljes ellenzék, és azt tervezik, hogy közösen találják ki, mi lesz a folytatásban, de az biztos, hogy "ez nem maradhat következmények nélkül". 

A bejárattól a Bojtár utca felé felsorakozva jó 100-150 méteren át hármas-négyes sorban várakoznak a készenléti rendőrök.

Forrás: Hírklikk