A karanténszabályok megszegőinek 600 ezer forint is kiszabható lesz

HírKlikk 2020. október 19. 18:50 2020. okt. 19. 18:50

Kedden fontos döntéseket fog hozni a parlament a karanténszabályokról, a hitelmoratóriumot pedig már meg is hosszabbították.

Az atv.hu számol be arról, hogy a karanténszabályok megsértése esetén, a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezerre nőhet a törvényjavaslat szerint, amit péntek kora este nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyzi. De az azonos napon elkövetett jogsértések miatt, akár a 150 ezer forintnak a négyszerese, 600 ezer forint is kiszabható lesz.

Erről a törvénymódosításról sürgősséggel tárgyal az Országgyűlés hétfőn, kedden pedig már a zárószavazásra is sor kerül.

Az ellenzéki pártok nem támogatják a házszabályon kívüli sürgős tárgyalását a törvényjavaslatnak, mert 27 paragrafusban tartalmaz módosításokat az egészségügyi törvényen kívül például a koncessziós törvény, a szerencsejáték törvény vagy a lakásbérletekre vonatkozó törvény esetében is, és amely lehetővé teszi az egészségügyi dolgozók korlátlan átvezénylését más intézménybe.

Szintén gyorsított eljárásban tárgyalta meg az Országgyűlés hétfőn a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló javaslatot, amelyet már meg is szavaztak 185 „igen” vokssal.  

Forrás: atv.hu