A kezdeti lendület után, elakadt az idősek oltása

HírKlikk 2021. január 21. 09:19 2021. jan. 21. 09:19

Több mint egy hete leállt a fővárosi fenntartású idősotthonok oltási programja és azóta sincs semmilyen információ a folytatásról – válaszolta a Népszava kérdésére Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Az idősotthonokban élők oltását az első hullám idején legsúlyosabban érintett Pesti úti intézményben kezdték január 7-én. A nehezítő körülmények ellenére, a lakók 70 százaléka kérte az oltást.

Még azon a héten oltócsoport ment a Kamaraerdei, a Gergely utcai és a Baross utcai otthonokba. Igaz, csak a központi telephelyeken oltottak, holott a fővárosi intézmények zöme több telephellyel rendelkezik. Ezek között van több vidéki is, így a következő állomás a fővárosi fenntartású gyulai, gödöllői és vámosmikolai intézmény volt.

Ekkor a városvezetés még úgy tudta, hogy a következő héten Szombathelyen folytatódik a program, de szerda este minden indoklás nélkül lemondták a csütörtöki oltást. Azóta sem kaptak információt a folytatásról.

Eddig a 3176 lakóból 850-et oltottak be. Ez nagyjából a lakók negyede. Komoly mellékhatásról, allergiás reakcióról sehonnan sem érkezett hír – tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.

Az idősotthonok oltási menetrendjéről a lap megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, de nem válaszoltak.

Forrás: Népszava