A kínai vakcinával oltott magyarok Romániába mennek Pfizerrel oltakozni

HírKlikk 2021. június 21. 20:30 2021. jún. 21. 20:30

Volt, aki a háziorvosa jóváhagyásával, volt, aki a doktor és családja elől eltitkolva utazott a szomszédba, hogy Pfizerral oltakozzon.

Noha hivatalos protokoll Magyarországon nincs arra vonatkozóan, hogy ha valakinek a szervezetében két oltás után sem alakul ki a koronavírussal szembeni védettség az antitest- és sejtes vizsgálat alapján, kaphat-e egy harmadik oltást, nem lehetetlen feladat hozzájutni a harmadik dózishoz.

Elsősorban a kínai vakcinával oltott 60 év felettieket érinti a probléma: feltűnően sokan vannak közöttük olyanok, akiknél többfajta laborvizsgálat elvégzése után is az az eredmény jött ki, hogy nincs megfelelő számú antitestjük, vagyis erősen megkérdőjelezhető a védettségük. Egy Facebook-csoport is alakult már, ahova több százan töltötték fel negatív laboreredményeiket, a petíciót elindító szervezőket pedig virológusok és immunológusok is támogatják őket, hogy az állam biztosítson nekik ingyenes ellenanyag-vizsgálatot, illetve harmadik oltást – írja a 24.hu.

Mivel Romániában regisztráció nélkül is beoltják az uniós állampolgárokat, itt van a szomszédban, és Pfizert is kaphatnak, most többen ott oltakoznak. Annyi a megkötés, hogy legalább négy hétnek kell eltelnie a korábbi oltás óta.

A Romániában beoltott 4,5 millió ember közül eddig körülbelül 20 ezer volt külföldi állampolgár.

Forrás: 24.hu