A kormány Demetere

Kaczvinszky Barbara 2020. november 30. 09:05 2020. nov. 30. 09:05

Gulyás Gergely úgy tűnik, nem talál semmi kivetnivalót Demeter Szilárd gyűlölettől bűzlő, fekélyesen antiszemita beszédében, sőt, a lehető legálszentebb módon, gyakorlatilag felmenti Demetert a felelőssége alól.

Nem kell csodálkozni. Valószínűleg Gulyás minisztert is pontosan ugyanúgy érdekli/nem érdekli, kik a zsidók és kik nem, mint Orbán Viktort, és a demeteri nyíltan náci kijelentésekkel érdemben nem foglalkozik.

Ellenben kifejti, hogy Európában komoly viták vannak, és higgadtságra lenne szükség.
És Gulyás megtalálja szarva közt a tőgyét: „ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni."

Tetszenek érteni?

 Gulyás a mindenért felelős nyuszit, az Európai Néppárt elnökének személyében véli felfedezni, mert ő volt az, aki csúnyát mondott a miniszterelnökre. De ne is merüljünk bele Gulyásnak eme szánalmasan buta magyarázkodásába, mert rég kinőttük már a babaruhát, és a kislapátunkkal sem szórunk homokot Pistikére, mert elvette a kedvenc játékszerünk.

Ha Gulyás úgy gondolja, hogy az általuk kinevezett, nem politikus, ámde kultúrszereplő, Demeterből azért tört újból elő a vérnáci, mert Orbán és hívei megsértődtek az EU-ra, akkor kérdezem én: mit kíván tenni a kormány a higgadtságukat vesztett többi antiszemitával?

Ők is dédelgetett és védett kedvencek lesznek, mint Demeter Szilárd?

Őket is a helyükön marasztalják?

Esetleg övék lesz a kormánysajtóban a vezércikkek helye, ha már a Facebook sem bírta el a szutykukat?

Eddig tartott a higgadtságom hölgyeim és uraim!

Takarodjon a közéletből a velejéig romlott náci Demeter Szilárd! Azok pedig, akik ezt a szégyenembert alávaló módon mentegetik, és a helyén akarják tartani – legyenek politikusok vagy nem politikusok –, azok a szememben hazaárulók.