A kormány magára hagyta a nőket, a köztársaságpártiak újra megadják a megbecsülést!

HírKlikk 2021. március 8. 12:24 2021. márc. 8. 12:24

Becsapta a nőket a fideszes kormány: az ellenzék szerint semmit sem tettek az igazságos és egyenlő bérekért.

Az elmúlt évek alapján látható, kormányváltás kell ahhoz, hogy a nők helyzete és megbecsülése végre javuljon ebben az országban – emelte ki az összefogás programjából sajtótájékoztatójában Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és pártigazgatója hétfő délelőtt, Budapesten.

Elmondta, nem valósult meg Magyarországon az esélyegyenlőség, sem a nők számára az egyenlő munkáért egyenlő bérfizetés alapelve, a válság idején pedig a nők terhei nemhogy csökkentek volna, hanem tovább nőttek. „A fideszes rezsim 11 éve alatt semmit nem tett azért, hogy a nők bére felzárkózzon férfitársaikéhoz, és semmit nem tett ez a kormány azért, hogy a nők úgy érezzék, meg vannak becsülve a magyar táradalomban! Tovább romlott a helyzet a Covid idején, hisz a nők terhei duplájára nőttek: a háztartásban, a gyermekellátásban, a munkahelyen, és természetesen ezt sem kompenzálja semmilyen módon a magyar kormány” – mutatott rá.

Emlékeztetett, a nők aránya az egészségügyben és a szociális szférában 90 százalék, a magyar kormány azonban megtagadta a szociális szférában még az egyszeri 500.000 forintos bérkiegészítést is, ami így tehát különösen a nőkön csattant. „De a remény már csak azért sem halt meg, mert 2022-ben a köztársaságpárti erők győzni fognak és meg fogják valósítani a teljes esélyegyenlőséget” – ígérte a szocialista politikus.

„A mai napon pedig konkrét kezdeményezésünkkel arra szólítjuk fel a magyar kormányt, hogy a Nemzetközi nőnap alkalmából minden évben egy 10.000 forintos nőnapi utalvánnyal, szimbolikusan köszönje meg a nőknek azt, amit tettek az egész országért” – jelentette be Molnár Zsolt.

Elmagyarázta, a 10.000 forintos utalványt a következő években a nehéz helyzetbe került szektorokban lehetne elkölteni, amely egyrészt segítené ezeket a szektorokat, ám egyúttal minden felnőtt magyar nő számára megteremtené a lehetőséget, hogy ezt a pénzt szabadon elkölthesse ezeken a területeken. „Ezzel bizonyítaná a kormány a szolidaritást a magyar társadalommal” – tette hozzá.

Megjegyezte, pártja számításai szerint a kezdeményezés mindösszesen 50 milliárd forintba kerülne, ami az elmúlt évek stadionépítő kurzusához képest elenyésző összeg. „Várjuk a magyar kormány döntését, azonban a magyar választók dönteni fognak 2022-ben: a köztársaságpárti kormány pedig megvalósítja a női esélyegyenlőséget!” – emelte ki az MSZP és szövetségesei egyik kulcsfontosságú programpontját Molnár Zsolt.

Forrás: Hírklikk