A kormány mosná mancsait…

Gusztos István 2020. szeptember 11. 17:30 2020. szept. 11. 17:30

A kabinetnek nincs semmi teendője – ezt hazudják.

A kormány nem olyan, mint Ágnes asszony Arany János balladájában: nem őrült meg, vagy legalábbis nem a bűntudattól. Nem is olyan, mint Bulgakov Pilátusa, aki kezdettől tudta, hogy bűnt követ el, és gyötörte a lelkifurdalás.

Nem: a „mi kormányunk" hidegvérűen követi el gyalázatosságait, és pimasz pofátlansággal hazudik, szemérmetlenül handabandázva, vagy letagadva, amit csinál(t).

A CEU-t sem üldözte el: a CEU üldözte el magát. A „mi kormányunk" valósággal könyörgött neki: ne tegye! De hiába – amit egyszer a CEU és a mögötte álló sorosista háttérhatalom elhatározott, azt megcsinálja – akár a mellette álló szimpatizánsok ellenére is..!

Az SZFE-től sem vett el a „mi kormányunk" semmit, főleg nem az autonómiáját! Sőt! Most, a „modellváltással" sokkal szabadabb, mint volt! Hiszen van annál nagyobb szabadság, ha az ember semmiért sem felelős? Az a „szabadság", amelyért a hallgatói bagázs s a mögötte álló sorosista-gyurcsányista háttérhatalom hisztikél, maga a rabság! Azt képzelni, hogy vannak saját ügyeik, amelyeket maguk intézhetnek, olyan kötöttségeket jelent, amelyektől a legjobb megszabadulni…

A hallgatók – meglehet, csak amolyan álhallgatók, bábok a bagázsban – nem értik ezt, vagy a háttérhatalom fogságában úgy tesznek, mintha nem értenék…

A szabadság: szolgaság – megmondta Orwell is. Folyománya: szolgaságban a szabadság…

A „mi kormányunk" szerint, Orbániában demokrácia van, a hatalmi ágak el vannak választva: nincs tehát semmi teendőjük az SZFE ügyében: az egyetemnek, a hallgatóknak a „kuratóriummal" kell tárgyalni… Az ÁSZ-tól nem rendeltek meg semmit, csupán véletlen egybeesésről van szó; a Klubrádió frekvenciájának megvonásához sincs a kormánynak köze – aki az ellenkezőjét akár csak föltételezi, annak hamarosan utánajárnak...

Hogy a kabinet teremtette meg az egész helyzetet, az egyetem, a hallgatók kihagyásával.? Hogy a kormány nevezte ki a fideszes „kuratóriumot"? Ugyan már! Kitűnő emberek, megérdemlik a bizalmat… S ahogy Palkovicstól megtudhattuk: a kuratórium összetétele – Vidnyánszky Attila vezetésével – megfelel a célnak.

Ebben szerintem a hallgatók sem kételkedtek...

Hogy ez a kormány adott az Akadémiának 54 egész percet..? Hogy e kabinet tán legalávalóbb minisztere, Palkovics, gondolkodás nélkül alázza meg saját emberét, az Akadémia új elnökét is, mert értetlenkedett..?

Az autokretén (Parti Nagy Lajos találata) hatalomban nincs belátás, nem áll meg. Szakadékba viszi az országot – ha az nem szabadul meg tőle.