A koronavírus-járvány véget vet Orbán hatalmának?

HírKlikk 2020. szeptember 23. 05:30 2020. szept. 23. 05:30

A szokásostól eltérően, hosszú elemzést ad a Reuters arról, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt várható gazdasági visszaesés akár Orbán Viktor vereségét is hozhatja 2022-ben – hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében. 

Az autóiparban csökkenő gyártáson, illetve új üzemek és befektetések elmaradásán keresztül mutatja be a cikk, hogy az a gazdasági siker, amelyet az autóipar hozott Orbánnak, és amely segített megalapozni a választók döntését a legutóbbi három szavazás során, 2022-ben kétséges, hogy bejön. A pandémia véget vet Orbán hatalmának? – teszik fel a kérdést.

Ha ehhez még hozzáadjuk az Európai Unióban miatta kirobbant vitákat – lásd jogállam, illiberalizmus és migrációpolitika – ezek mind rontanak a megítélésén. Miközben a második negyedévben 13.6 százalékkal esett vissza a gazdaság, több mint 200 ezren vesztették el munkájukat, az autóipar pedig 24 százalékos csökkenést szenvedett el az év első hét hónapjában. Elemzők szerint, 2022-23-ra térhet magához a magyar gazdaság.

Forrás: Klubrádió