A legtöbb kiszabadulni vágyó magyar Egerbe készül húsvétkor

HírKlikk 2022. április 9. 20:05 2022. ápr. 9. 20:05

A magyarok egyre inkább szeretnének kiszabadulni, sokan nem akarják otthon tölteni a húsvétot. Aki teheti, meg is teszi a következő héten, hogy a négy napos pihenőidőt ne otthon töltse. Eger, Gyula, Pécs, Hajdúszoboszló és Szeged szálláshelyei telnek majd meg valószínűleg a leghamarabb. A jelenlegi állás szerint ezek a legkeresettebb úti célok.

Azért Siófoknak, Nyíregyházának, Zalakarosnak, Hévíznek és Miskolctapolcának sem kell nagyon izgulnia – írta meg a hellovidek.hu.

Vannak, akik már jó előre foglaltak, de mindig vannak olyanok is, akik az utolsó napokra hagyják a foglalást. A portál utánajárt annak is, hogy mennyibe kerül a dobogós helyezett városokban a szálláshely. A Szállás.hu portálon böngészve, és a keresési feltételeket két felnőttre és két gyermekre, négy napra és három éjszakára beállítva, kiderült, hogy mi mennyibe is kerül.

Egerben a legolcsóbb szállás egy vendégház, itt két felnőtt és két gyermek négy napra és három estére, ellátás nélkül, 72 000 forintért töltheti el a húsvét hétvégét. Hotelben, ugyanez a család 105 000 forintért tud foglalni, itt viszont már az ár reggelit is tartalmaz. A legdrágább szállások a városban a hotelek voltak, az egyik 280 500 forintért kínált helyet félpanzióval, a másik 480 000 forintért, szintén félpanzióval.

Gyulán már 39 000 forintért is találtunk a keresési eredményeknek megfelelő szállást, viszont ez egy felnőttbarát szálláshely, vagyis csak 12 éves kortól fogad vendégeket. A következő találat – ami a második legolcsóbb a szálláshelyek között – már 48 000 forintért kínál szállást. Az apartman fogad gyerekeket is, viszont itt sincs ellátás. Panzióban már 111 000 forintért szállhat meg egy négytagú család, de itt a reggelit tartalmazza az ár. A legdrágább szálláshelynek is egy panzió bizonyult, itt 147 000 forintért szállhat meg két felnőtt és két gyermek, az ellátásban pedig félpanzió szerepel.

Pécstt a legolcsóbb még elérhető szállás 60 000 forintba kerül egy négytagú családnak, egy vendégfogadóban, ellátás nélkül. Egy wellness ház/panzió is kínál még szabad helyeket, 129 000 forintért, reggelivel. A legdrágább szállásokat ebben a városban is két hotel kínálja. Az egyik 253 002 forintért tud elszállásolni egy négy tagú családot, reggelivel. Míg a másik 264 750 forintért, félpanzióval.

Az biztos, hogy annak, aki az ünnepek alatt el szeretne utazni, még van esélye kedvezőbb áron szállást foglalni. De érdemes mielőbb nekilátni, mert az olcsóbbnak számító helyek szép lassan betelnek.