A maffiózó minisztereket és miniszterelnököt el kell zavarniuk a kisemmizett magyaroknak

HírKlikk 2020. szeptember 6. 07:25 2020. szept. 6. 07:25

Az alkotmányos munkavállalói, oktatási és tudományos jogokat eltipró, ázsiai diktátorokkal parolázó maffiózó minisztereket és miniszterelnököt el kell zavarniuk a kisemmizett magyaroknak, eljött az igazság pillanata, amikor össze kell fogni – erről tartott online sajtótájékoztatót Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a Külgazdasági- és Külügyminisztérium elől bejelentkezve, pártja Facebook oldalán.

Szijjártó, Pintér és Orbán miniszterelnök teli szájjal röhögnek a magyar emberek képébe, akiknek elegük van a jogfosztásból és a maffia-kormányból, mutatott rá Komjáthi Imre. „Szijjártó még mindig a helyén van, jóllehet nem kért bocsánatot sem a nyíltan megfenyegetett minisztériumi dolgozóktól, sem a munkavállalóktól, akiknek azt merte mondani, hogy „nem játszunk szakszervezetesdit”. Európában egy ilyen kijelentés után egy miniszter veszi a kabátját” – tette hozzá.

Emlékeztetett, a külügyminiszter ázsiai útjain úgy szerez befektetőket, hogy azt ígéri nekik, nyugodtan jöhetnek ide, mert itt nem lesz gond a szakszervezetesdivel. „Semmit nem tett annak érdekében, hogy megszűnjön a jogtiprás, a jogfosztás ezeknél a stratégiai partnereknél, akik lábbal tiporják a munkavállalók jogait. Távoznia kell a minisztériumból”!

A szocialista politikus hangsúlyozta, nem egyedül Szijjártó gondolkodik így, az egész kormányra jellemző ez a hozzáállás. „Pintér Sándor, belügyminiszter levelet küldött az önkormányzati dolgozók jogait képviselő szakszervezeteknek, hogy nincs rájuk szükség. Így gondolkodik egy olyan kormány, amelynek vezetője ázsiai diktátorokkal parolázik!”

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány nemcsak a szakszervezeti alkotmányos jogokat próbálja ellehetetleníteni, hanem „tíz karommal” igyekszik sötétségbe rántani az egyetemeket és az egész tudományos életet Magyarországon. „Látható, hogy ahogy a szakszervezeteket nem szakmai, hanem pártpolitikai alapon támadják, ugyanilyen alapon támadják a civil szervezeteket, az egyetemeket, az Akadémiát, és mindenkit, aki útjában áll ennek a korrupt és gátlástalan rendszernek. Ezért politikai harcot is kell folytatni ellenük” – szólított fel.

„Össze kell adódniuk ezeknek az erőknek, össze kell fognia mindenkinek, akiket lábbal tipor ez a rendszer, akiket megpróbál ellehetetleníteni, megpróbál a partvonalon kívül helyezni” – mondta az MSZP alelnöke, aki szerint csak az összefogás segíthet az elnyomott magyar embereken és intézményeiken. „Szerveződjenek, szervezkedjenek; ahol nincs szakszervezet, alakítsanak, ahol van, erősítsék azt, hiszen csak a nagyon magasan szervezett és nagy tagsággal rendelkező szakszervezetek tudnak hatékonyan fellépni” – jelölte ki az utat.

Végezetül a 2012-es éhségmenetről idézett egy beszédet, amelynek üzenete ma is rendkívül aktuális: „Ne féljetek, mert ha féltek, egy nap azt veszitek észre, hogy nem marad egy ember sem, aki egy darab fát adjon a fázónak! Ha féltek, nem marad egy ember sem, aki egy falat kenyeret adjon az éhezőknek! És ha féltek, nem marad már egy ember sem, és még az unokáitok sem fogják ismerni azt a szót, hogy szolidaritás”.