"A magyar ellenzék áskálódása megbukott"

HírKlikk 2019. november 18. 19:20 2019. nov. 18. 19:20

A magyar ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői közleményében.

 Azt írták: a kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottsága támogatja Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését.

Kitértek arra: Magyarország az EU bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozícióját kulcsfontosságúnak tartja az Európai Unió erősítése, a Nyugat-Balkán bővítése és a balkáni migrációs útvonal védelme szempontjából.

"Tudjuk, hogy a bevándorláspárti erőknek mindez nem érdeke. Bízunk benne, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottság  kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában" - fogalmaztak, hozzátéve, hogy "a magyar emberekkel együtt a migráció megállítását, a keresztény kultúra és a nemzetek Európája védelmét" várják az új vezetéstől.

Várhelyi Olivér hétfőn megkapta az EP illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Forrás: MTI/Hírklikk